Terenul achiziţionat face parte dintr-un lot mai mare de 7,9 hectare, pe care funcţionează şi complexul de divertisment Zone Arena. Impact a achitat integral cei 9 mil. euro la semnarea contractului din sumele încasate în urma majorării de capital social realizată în iulie, iar tranzacţia a fost asistată de casa de avocatură Ţuca, Zbârcea & Asociaţii.

„Tranzacţia confirmă planurile de dezvoltare ale companiei, pe noul teren urmând să dăm viaţă unui  proiect imobiliar de anvergură, care va consta în peste 1.000 de apartamente spaţioase şi confortabile,  spaţii verzi generoase, arhitectură specifică şi standarde ridicate privind calitatea finisajelor. Locaţia oferă şi avantajul proximităţii faţă de unele zone ale Capitalei care au beneficiat de o amplă dezvoltare în ultimul timp, atât din punct de vedere al spaţiilor de birouri, cât şi pentru zona de shopping, relaxare sau petrecere a timpului liber. Ne dorim ca prin această achiziţie să ne întărim poziţia de top printre dezvoltatorii imobiliari din ţară”, a spus Lucian Mateescu, directorul general al Impact.

Impact a finalizat, la sfârşitul lunii iulie, o ofertă publică în care au fost vândute acţiuni în valoare de 80 mil. lei (18,1 mil. euro) pentru majorarea capitalului social al companiei.

În luna iunie a acestui an Impact a început şi construcţia fazei a doua a proiectului Greenfield din pădurea Baneasa, constând în aproximativ 4.600 de apartamente şi un centru comunitar cu serviciile aferente necesare locuitorilor cartierului, din care până la sfârşitul anului 2015 vor fi finalizate aproximativ 1.000  de apartamente, primele 100 de unităţi urmând a fi recepţionate în decembrie 2014.

Acţionarii semnificativi ai Impact sunt Gheorghe Iaciu (49,04%) şi Adrian Andrici (16,35%). Iaciu a intrat în acţionariatul Impact în luna martie a anului trecut, când participaţiile deţinute de fondatorul companiei, Dan Ioan Popp şi Carmen Sandulescu, au fost vândute prin executare silită pentru un credit nerambursat. Iaciu este proprietarul centrelor comerciale Doraly (Afumaţi şi Constanţa) şi Moldova Mall din Iaşi.

Citiţi şi Culisele unei tranzacţii imobiliare de tip nou