Fondurile Credit Value Investments, aflate la prima investiţie în România, au achiziţionat obligaţiuni emise de Impact în valoare de 12 mil. euro.

„Vom folosi această finanțare pentru a continua dezvoltarea proiectelor începute, dar și pentru achiziția de noi terenuri și dezvoltarea de noi proiecte rezidențiale în capitală”, a declarat Bartosz Puzdrowski, CEO-ul Impact.

 Reprezentanţii Credit Value Investments spun că investiţia în Impact reprezintă un angajament strategic față de piața din România. Polonezii au fost asistaţi în această tranzacție de birourile din București și Varșovia ale Wolf Theiss precum și de casa de avocatură Rădulescu și Mușoi, iar Impact de PeliFilip și de Linklaters Warsaw.

Impact a plătit recent un avans de 1,1 mil. euro pentru achiziţia unei bucăţi de 2,2 hectare din fosta fabrică Compania Industrială Griviţa, din spatele Romexpo, unde vrea să construiască un ansamblu rezidenţial cu peste 500 de locuinţe.

Dezvoltatorul a anunţat deja în primăvara acestui an că este pregătită să demareze un nou proiect cu opt blocuri cu peste 400 de apartamente pe un teren de 26 de hectare cumpărat în Prelungirea Ghencea înainte de criză. În plus, investitorul mai deţine un teren pe Bulevardul Barbu Văcărescu, destinat tot construcţiei de locuinţe.

Impact a încheiat anul trecut 433 de contracte şi 130 de precontracte pentru locuinţe în cadrul proiectului Greenfield din Băneasa, adică a fost cel mai bine vândut cartier rezidenţial din Bucureşti în 2016.

Pentru acest an, compania a demarat dezvoltarea a 39 de blocuri în Ansamblul Platanilor din cartierul Greenfield Băneasa, însumând peste 900 de apartamente, dintre care jumătate au fost livrate în această primăvară, iar restul până la finalul anului 2017.