„Pe termen mediu, compania intenţionează să îşi vândă activele pe care le deține în calitate de fond de investiții şi deținerile minoritare și astfel, treptat, să îşi consolideze structura investiţiilor şi a bilanţului. În plus, grupul Immofinanz intenţionează să îşi extindă activităţile sale de dezvoltare a proprietăţilor şi să accelereze procesul de finalizare și de achiziţie a proiectelor dezvoltate, precum şi să repună în activitate proiectele aflate în stadiu de dezvoltare“, se precizează în raportul financiar aferent anului fiscal 2010/2011, încheiat în 30 aprielie 2011.

Relativ la piaţa românească, acest pas a devenit evident odată cu preluarea dezvoltatorului de locuinţe Adama, a cărui acţionar unic a devenit în iunie acest an.

Immofinanz a raportat un profit net la nivel global pentru anul fiscal 2010/2011 de 313,5 mil. euro, în creştere cu 60,3% faţă de anul anterior şi venituri înainte de impozitare (EBIT) de 342,3 mil. euro, cu 64,4% peste nivelul din 2009/2010.

Austriecii au câştigat din închiriei 578,9 mil. euro pe parcursul anului fiscal trecut şi a vândut proprietăţi în valoare de 53,8 mil. euro.

Grupul financiar are în România 49 de proprietăţi imobiliare, din care doar 16 sunt generatoare de venit, evaluate la circa 615 mil. euro. Ponderea portofoliului local în totalul activelor companiei este de 9,6%, adică cea mai mare expunere în afara ţării de origine, Austria. Printre cele mai importante active locale ale Immofinanz se numără Maritimo Shoping Center din Constanţa, Polus Center Cluj-Napoca, Gold Plaza Baia Mare şi Armonia Arad.