“Am atras 40 de milioane de euro din fondurile europene pentru crearea de noi locuri de muncă, astfel încât să subvenţionăm firmele mici şi mijlocii care angajează absolvenţi din acest an. Pentru absolvenţii de liceu, angajatorii vor primi câte 900 de lei (pe lună – n.r.), iar pentru cei de facultate, câte 1.300 de lei, timp de minimum şase luni, maximum 12 luni. Firmele vor fi obligate să păstreze aceste locuri de muncă încă acelaşi număr de luni”, a explicat Jianu.

Potrivit oficialului, firmele vor putea accesa aceşti bani începând din luna iunie. El a adăugat că şi pentru firmele din turism se pregăteşte o schemă de ajutor de stat.

“Pregătim un program de ajutor de stat pentru turismul românesc, adică scutiri de taxe şi alte impozite locale pentru cei care vor investi în turism şi în lucruri creative. Încă lucrăm la acest tip de schemă, împreună cu reprezentanţii industriei turismului, şi analizăm ce tipuri de ajutor de stat au fost implementate în alte state din UE. Important este că regulamentele europene permit acest fel de ajutor de stat”, a menţionat Jianu.

Sursa: Agerpres