Mid Europa Partners, principalul investitor de capital privat în Europa Centrală și de Est – CEE, a anunțat luni deschiderea biroului din București, un pas important în consolidarea activității pe piața locală.

”Inaugurarea biroului de la București este o evoluție naturală a angajamentului nostru față de România, ca efect al creșterii activităților de pe plan local în urma îmbunătățirii climatului investițional pe termen lung din România. Începând cu anul 2015 am investit aproape 0,5 miliarde de euro în Profi, principalul lanț de supermarketuri de proximitate din România, Regina Maria, un important operator privat de servicii premium de sănătate, și, cel mai recent, Urgent Cargus, furnizor de servicii de curierat și coletărie” au declarat, cu ocazia evenimentului, Matthew Strassberg și Robert Knorr, Co-Managing Partners ai Mid Europa.

Mid Europa Partners este unul dintre principalele fonduri de private equity orientat către investiții în Europa Centrală și de Est. Cu birouri în Londra, Budapesta, Varșovia, Istanbul și București, Mid Europa Partners a strâns și gestionat fonduri în valoare de aproximativ 5,2 miliarde euro.

Mid Europa are o abordare pan-regională, preia companii lider de piață, în principal în industrii cu o creștere orientată spre piața locală, iar de la fondarea sa în anul 1999 a finalizat 41 de investiții în 18 țări din regiune.

”Am fost implicat direct în investițiile noastre în Profi și Urgent Cargus, iar acum aștept cu nerăbdare să pornim procesul de coordonare pentru monitorizarea și demararea de noi activități în România din noul birou din București” a afirmat, la rândul său, Berke Biricik, executivul care s-a alăturat Mid Europa în 2013 și care va conduce activitățile fondului în România.