Ilie Năstase va candida la alegerile europarlamentare pe listele UNPR. Liderul formațiunii, Gabriel Oprea, a sosit în stațiunea Mamaia, la Conferința regională sud est a partidului. La eveniment a participat și Ilie Năstase, fostul tenismen. 

Oprea a anunţat că Ilie Năstase şi Anghel Iordănescu vor fi și ei pe lista UNPR pentru europarlamentare

Gabriel Oprea a anunțat că Ilie Nastase va candida la alegerile europarlamentare pe lista partidului.

UNPR se pregătește pentru alegerile parlamentare și a consolidat o campanie în acest sens. Astfel, șeful campaniei, Gheorghe Emacu, vicepreședinte UNPR, a prezentat pe scurt ce înseamnă Uniunea Națională pentru Progresul României, susținând printre altele faptul că, numele Gabriel Oprea este un brand, scrie Replica de Constanța.

„Suntem deosebit de onoraţi să avem pe lista pentru europarlamentare doi patrioţi români, unii dintre cei mai buni ambasadori ai ţării noastre, care au susţinut şi au promovat fără încetare imaginea României în lume. De astfel de oameni avem nevoie să reprezinte ţara peste tot în lume, nu de unii care după ce au fost trimişi de români în Parlamentul European au uitat că ei sunt români şi nu au făcut altceva decât să ne denigreze ţara”, a spus Oprea, într-o conferinţă de presă. 

El a menţionat că îi cunoaşte pe cei doi de foarte multă vreme. 

„Îmi amintesc un moment interesant: eram vicepremier, Victor Ponta era premier şi venea în vizită oficială la Palatul Victoria vicepreşedintele american Joe Biden. Aveam cu toţi emoţii, să iasă totul bine. L-a aşteptat generalul Ilie Năstase, care i-a dăruit racheta de tenis cu care a câştigat US Open, cu autograf. Domnul Biden l-a îmbrăţişat pe Ilie Năstase şi l-a întrebat: ‘Dacă îmi las şi eu părul lung, mă fac şi pe mine general?’ Toată lumea s-a amuzat, atmosfera s-a relaxat automat, totul a decurs foarte bine. Acesta este Ilie Năstase! Anghel Iordănescu, o mare valoare a sportului, a fotbalului românesc. Este antrenorul secolului, iar noi suntem prieteni de o viaţă”, a declarat preşedintele UNPR.

 

Potrivit avocatei Eliza Ene-Corbeanu, Ilie Năstase nu a fost condamnat la închisoare cu suspendare. Aceasta a postat un mesaj pe contul său de socializare în care a informat că a cerut instanței amânarea aplicării unei pedepse pentru cele două fapte de care fostul sportiv era acuzat.

De reținut faptul că fostul jucător de tenis Ilie Năstase şi-a recunoscut vinovăţia în cadrul procesului desfăşurat la Judecătoria Sectorului 1, în care este acuzat de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi sustragere de la recoltarea probelor biologice.

Condamnarea lui Ilie Năstase a fost pentru 9 luni și 10 zile de închisoare cu suspendare în dosarul în care a fost acuzat că a refuzat prelevarea de probe biologice. Sentința nu este definitivă.