Legendele tenisului românesc nu lipsesc din peisajul sportiv în momentele dificile, așa că Ilie Năstase a venit cu un mesaj puternic de susținere pentru Simona Halep. El s-a declarat încrezător în capacitatea ei de a reveni la nivelul de performanță de care este capabilă.

Simona Halep trebuie să se concentreze pe joc, nu pe clasament

Năstase a transmis un apel către Halep și susținătorii ei, subliniind că acum este momentul ca ea să se concentreze pe joc și să se bucure de tenis, fără să se mai lase influențată de clasament.

„Ea nu mai are nevoie să mai aibă niciun clasament”, a afirmat fostul număr unu mondial.

El a adăugat că experiența Simonei în circuit și determinarea vor fi suficiente pentru a-și recăpăta locul de frunte în tenis.

În privința revenirii Simonei Halep pe teren la capacitate maximă, Năstase a evitat să ofere un termen precis, lăsând decizia în mâinile ei.

„Nu cred că este o problemă pentru ea asta. Să vă spună ea când poate să revină”, a declarat fostul tenismen.

Ilie Năstase
Ilie Năstase / SURSA FOTO: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Ilie Năstase a subliniat că este crucial ca Halep să aibă încredere în propria sa evaluare fizică.

Năstase a fost abordat și cu privire la perspectivele Simonei Halep de a participa la Jocurile Olimpice. El a evitat să facă speculații și a preferat să lase întrebările referitoare la participarea la Olimpiadă în grija Simonei și a echipei sale de management.

„Asta trebuie să o întrebați pe ea și cine se ocupă de asta. Eu nu știu. Trebuie să aibă și niște puncte ca să meargă la Olimpiadă. Cu wild card merge. Nu știam.

A fost greu și o să fie greu în continuare. Ei nu îi lipsesc antrenamentele, îi lipsesc meciurile oficiale”, a mai spus fostul mare tenismen.

Halep va juca împotriva americancei Mccartney Kessler, numărul 123 WTA

Simona Halep a primit un wild card pentru turneul Trophee Clarins (WTA 125) de la Paris, dotat cu premii totale de 115.000 de dolari și programat în perioada 13-19 mai.

Sportiva noastră va începe turneul jucând împotriva americancei Mccartney Kessler, conform informațiilor furnizate de site-ul WTA. Halep (32 ani), care ocupă locul 1.149 în lume, va juca marți contra adversarei sale de 24 de ani (123 WTA).

Pe lângă Halep, și alte jucătoare românce sunt prezente la acest eveniment sportiv, inclusiv Ana Bogdan și cele două participante la calificări, Gabriela Ruse și Miriam Bulgaru.

Ruse o va întâlni pe rusoaica Vera Zvonareva în primul tur preliminar, iar Bulgaru va primi replica franțuzoaicei Elsa Jacquemot.