Ikea, cel mai mare retailer de mobilă din lume, a anunţat că îşi va relua planurile de expansiune pe piaţa din Rusia, după ce acestea au fost stopate în urma cu două luni.

Astfel, potrivit lui Per Kaufmann, CEO-ul Ikea Rusia, a subliniat că acest lucru este posibil datorită atitudini autorităţilor care au aprobat construirea unui magazin în zona Samara.

„Este greu să faci afaceri aici, dar nu imposibil”, a afirmat Kaufmann care a subliniat că dacă nu se va finaliza investiţia din Samara, Ikea se va concentra pe cele 12 magazine pe care le deţine deja în Rusia.

Ikea nu se află la primele conflicte cu autorităţile, de la intrarea pe piaţă, în anul 2000. Unul dintre conflicte a avut loc în 2006, când locaţia din Nizhny Novgorod a fost închisă din cauza unor nereguli minore. De asemenea, în 2004, oficialităţie au cerut amânarea deschiderii uni magazin pe motive privind siguranţa parcărilor.

Ikea Rusia aduce între 4 şi 5% in vânzările totale ale companiei, iar afacerile au un mare poteţial de creştere. Potrivit lui Kaufmann, de la intrarea pe piaţa rusească, business-ul Ikea a crescut cu 20%.