Una dintre cele mai importante grupări infracţionale specializate în distribuţia de heroină şi noi substanţe psihoactive din Bucureşti a fost destructurată de către procurorii DIICOT. Astfel, procurorii DIICOT au reţinut 11 persoane, care ulterior au fost arestate preventiv.

“În urma unei investigaţii care a durat patru luni, poliţiştii antidrog şi procurorii DIICOT au destructurat una dintre cele mai importante grupări infracţionale specializate în distribuţia de heroină şi noi substanţe psihoactive din Bucureşti”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), transmis joi.

Gruparea ar fi distribuit droguri şi noi substanţe psihoactive, în special în zonele locuite de persoane cu antecedente penale şi fără venituri. “Persoanele bănuite au fost prezentate procurorilor DIICOT – Structura Centrală, care au dispus reţinerea a 11 dintre acestea, ulterior instanţa de judecată dispunând arestarea preventivă pentru 30 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc, efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive şi constituirea unui grup infracţional organizat”, se arată în comunicat.

Au fost ridicate 30 de grame şi 28 de bile de heroină

Operaţiunea a fost finalizată în dimineaţa zilei de 23 februarie, când poliţiştii antidrog şi procurorii DIICOT au efectuat 10 percheziţii în Bucureşti, în sectoarele 2 şi 5, la adresele unde locuiesc cei în cauză. De asemenea, au fost puse în executare 23 de mandate de aducere, transmite Agerpres.

“În urma activităţilor desfăşurate, au fost ridicate 30 de grame şi 28 de bile de heroină, o pungă şi diferite cantităţi vărsate de praf, susceptibile a fi noi substanţe psihoactive, 10 comprimate de metadonă, 2 grame de cannabis, 8.150 de lei şi 4.310 euro, mai multe seringi hipodermice cu urme, telefoane mobile şi cartele SIM, un card bancar, diferite materiale şi recipiente folosite la ambalarea şi porţionarea drogurilor şi noilor substanţe psihoactive, precum şi înscrisuri”, precizează IGPR.

La descinderi au fost identificate, legitimate şi verificate peste 50 de persoane depistate în incinta şi în apropierea imobilelor percheziţionate. Pe parcursul celor 4 luni de instrumentare a cauzei, pentru conturarea probatoriului, poliţiştii antidrog şi procurorii DIICOT au efectuat zeci de prinderi în flagrant delict.