Conform acestora, în perioada 28 aprilie – 5 mai, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 156 de persoane, măsuri de presupun obligaţii în sarcina persoanelor faţă de care au fost dispuse. Astfel, poliţiştii desfăşoară activităţi specifice faţă de 31 de persoane pe numele cărora a fost dispusă măsura arestului la domiciliu, faţă de 124 de persoane pe numele cărora a fost dispusă măsura controlului judiciar şi faţă de o persoană pe numele căreia a fost dispus controlul judiciar pe cauţiune. 

În ultima săptămână, au fost înregistrate 17 înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere dispuse iniţial, cu alte măsuri. Într-un caz, potrivit IGPR, măsura arestului la domiciliu a fost înlocuită cu măsura arestării preventive, iar în alte trei cazuri a fost înlocuită cu măsura condamnării cu executare. 

De asemenea, în nouă cazuri, măsura controlului judiciar a fost înlocuită cu cea a condamnării cu executare, în două situaţii cu măsura condamnării cu suspendare, într-un caz a fost înlocuită cu arestul la domiciliu, iar în alt caz, cu măsura arestării preventive. Agerpres