Sud-coreenii de la Samsung au anunţat că vor prezenta în cadrul IFA 2013 un ecran UHD (ultra HD sau 4k) de 98 inch (249 cm) și un monitor cu rezoluție 4k de 31.5 inch (80cm).

“Samsung Electronics are drept obiectiv ocuparea poziției de lider pe nișa produselor UHD. Astfel, în cadrul IFA 2013, am lansat o nouă gamă de display-uri de mari dimensiuni și de monitoare”, a afirmat Jeong-hwan Kim vicepreședinte senior al Enterprise Business Team la Visual Display Business în cadrul Samsung.   

Noul display UHD de 98”, destinat activităților comerciale, reprezintă o premieră, fiind cel mai mare ecran cu rezoluție 4K disponibil la ora actuală. Astfel, utilizatorii se pot bucura de detalii în mărime naturală și de imagini perfecte. Display-ul UHD de 98” poate fi montat și vertical. În acest sens, pentru evenimentul IFA 2013, Samsung a pregătit un panou de 171 de inch, conectând 3 display-uri UHD așezate vertical.

Monitorul cât un televizor

Cu 8.3 milioane de pixeli, monitorul UHD de 31.5 inch are de 4 ori mai mulți pixeli decât un dispay full HD, oferind o rezoluție ce poate să redea și cele mai fine detalii. Monitorul oferă și setări suplimentare de ajustare a imaginii. Imaginea este împărțită în 25 de zone, iar fiecare zonă este ajustată individual. Calibrarea este posibilă și prin intermediul unui soft, pe care utilizatorii îl pot descărca.