Outsourcingul va fi categoria cu cea mai mare creştere, investiţiile în acest domeniu fiind previzionate a creşte cu 6.3% (CAGR). Pe lângă Information System Outsourcing, alte categorii cu creştere rapidă vor fi cele legate de externalizarea applicaţiilor, cu Application Management Outsourcing şi Hosted Application Management crescând cu un CAGR de 5.9% şi, respectiv, 7.2%.

Cheltuielile cu serviciile IT în România vor creste cu aproximativ 1.9% în 2015, până la valoarea de 528.5 milioane dolari.

Avand în vedere conditiile economice, serviciile de outsourcing devin din ce în ce mai interesante pentru companiile care vor să îşi limiteze costurile şi să îşi optimizeze investiţiile curente. Focusul crescut pe reducerea cheltuielilor cu IT-ul favorizează răspândirea contractelor de outsourcing. Prin urmare, piata de outsourcing a ramas cea mai dinamica in Romania in 2014, cu o rată de creştere de 9.5% comparativ cu 2013. Acest trend va continua, fiind influenţat mai ales de cheltuielile în creştere cu contractile de tip ‘’managed services’’ pe măsura ce companiile recurg la externalizare pentru a rezolva problem legate de cost şi eficientizare.