Potrivit IDC, un număr de 11,4 milioane de dispozitive electronice portabile au fost vândute la nivel global în primul trimestru, de două ori mai mult (200%) decât cele 3,8 milioane dispozitive livrate în perioada similară a anului trecut.

'Având în vedere declinul înregistrat după sezonul sărbătorilor de sfârşitul de an, rezultatele din primul trimestru sunt un semnal puternic pentru piaţa de wearables. Aceste rezultate demonstrează interesul utilizatorului final şi capacitatea producătorilor de a oferi o gamă diversă de dispozitive şi experienţe', a declarat analistul IDC, Ramon Llamas.

În primele trei luni ale anului, FitBit a rămas lider pe piaţa de wearables, cu 34,2% din livrări, urmat de Xiaomi cu 24,6%, Garmin cu 6,1%, Samsung cu 5,3% şi Jawbone cu 4,4%.

'Ce rămâne de văzut este cum intrarea Apple va modifica peisajul pe piaţă. Apple Watch este posibil să devină dispozitivul după care vor fi măsurate celelalte wearables. Acest lucru va forţa concurenţa să reacţioneze pentru a putea sta în fruntea pieţei', a apreciat Ramon Llamas.

Joi, grupul Apple a anunţat că primul său ceas inteligent, Apple Watch, va ajunge pe rafturile magazinelor în data de 26 iunie. Produsul a fost prezentat în data de 10 aprilie şi de atunci este disponibil pentru precomenzi online şi la unele magazine. Începând cu ziua de vineri, 26 iunie, Apple Watch va fi disponibil şi în Italia, Mexic, Spania, Coreea de Sud, Singapore, Elveţia şi Taiwan, în condiţiile în care, în prezent, este disponibil doar în Australia, Canada, China, Franţa, Germania, Hong Kong, Japonia, Marea Britanie şi SUA. AGERPRES


Te-ar putea interesa și: