Compania American Express urmeaza sa incheie o intelegere cu Visa in cadrul procesului intentat gigantului de carduri de credit si mai multor banci americane, informeaza Associated Press.

In 2004, American Express a intentat un proces in SUA in care acuza Visa si bancile sale membre ca i-au blocat in mod ilegal accesul din industria de carduri bancare. Plata prin care Visa va incheia disputa cu American Express va fi finantata de membri Visa SUA. American Express sustinea atunci ca practicile asociatiei furnizorilor de carduri au impiedicat 20.000 de banci sa foloseasca produsele sale. De asemenea, Visa si membri sai au fost acuzati ca au functionat ca un cartel.

Totodata, American Express va renunta la acuzatiile impotriva bancile JP Morgan Chase, Capital One, US Bancorp, Wells Fargo and Providian.

Intelegerea presupune ca American Express sa primeasca 945 de milioane de dolari in martie de la Visa si inca o plata de la bancile implicate in proces. Alte 1,2 miliarde de dolari urmeaza sa fie platite in rate trimestriale de 70 de milioane de dolari, in urmatorii patru ani. American Express va incasa in total 2,25 de miliarde de dolari.

Singura companie care va ramane in procesul intentat de American Express este Mastercard, care este acuzata ca a impiedicat mai multi ani bancile sa foloseasca produsele concurentei.

Sursa: AP