Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni (IATA) a informat luni că traficul aerian global de pasageri a crescut cu 4,6% în aprilie, în timp ce transportul aerian de marfă a crescut cu 3,2%, după ce atacurile sinucigaşe de la aeroportul din Bruxelles au provocat decesul a 16 persoane în luna martie. IATA estimează că în absenţa impactului atacurilor de la Bruxelles, cererea globală pentru transportul aerian de pasageri ar fi înregistrat o creştere de aproximativ 5%, scrie Agerpres. 

Modul în care poate fi îmbunătăţită securitatea în transportul aerian va fi unul din principalele subiecte abordate la reuniunea anuală a IATA, care se va desfăşura în perioada 1- 3 iunie 2016, la Dublin. Tot la această reuniune, directorul general al IATA, Tony Tyler, va da publicităţii noile estimări revizuite privind profitabilitatea transportului aerian în 2016. Conform precedentelor estimări ale IATA, companiile aeriene din întreaga lume ar urma să înregistreze în 2016 un profit net record de 36,3 miliarde de dolari, iar transportatorii nord americani vor fi responsabili pentru jumătate din suma totală. 

Companiile aeriene din întreaga lume profită de pe urma preţului redus al petrolului, însă încetinirea economică şi scăderea preţului biletelor reprezintă probleme pentru un sector care operează cu o marjă de profit redusă, conform sursei citate. 

Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni (IATA) este o organizaţie care reprezintă aproximativ 260 de companii aeriene din întreaga lume, echivalentul a 83% din traficul aerian mondial.