Compania intenţionează să comercializeze acest model în 1,5 milioane de exemplare în următoarele 12 luni numai în Europa.

Planurile privind lansarea noului smartphone au fost dezvăluite de către Laurent Abadie, CEO al Panasonic Europe, în cadrul conferinţei anuale a companiei organizată la Hamburg. Abadie a subliniat că doreşte atingerea obiectivului de 1,5 milioane de telefoane vândute în Europa în următorul an fiscal (1 aprilie 2012 – 31 martie 2013), ca parte a recentelor obiective declarate, si anume creşterea diviziei globale de telefoane mobile la un volum de 15 milioane de unităţi vândute până la 31 martie 2016.

“Panasonic este unul dintre primii funizori de telefoane mobile în Japonia. Cum cererea de telefoane mobile – în special smartphone-uri – continuă să crească şi să se maturizeze pe piaţa europeană, credem că este nevoie de o serie de modele care să îmbine excelenţa în design, proiectare şi cele mai avansate tehnologii care îmbunătăţesc stilul de viaţă al consumatorilor”, spune Abadie.

“Puterea brandului nostru global şi abilitatea de a oferi consumatorilor foarte activi echipamente care să le conecteze complet acţiunile din viaţa de zi ne dau dreptul să fim pe deplin încrezători că relansarea pe piaţa europeană a telefoanelor mobile va fi un uriaş succes”, adaugă Toshiya Matsumura, General Manager, Head of Mobile Communications, Panasonic System Communications Europe.

Modelul beneficiază de tehnologia ‘Swipe and Share’ compatibilă cu gama de televizoare Panasonic VIERA. Cu o greutate de numai 103 grame, Panasonic Eluga este şi unul dintre cele mai uşoare modele cu Android de pe piaţa europeană.

Eluga – al cărui nume a fost format prin alăturarea primei litere din expresia „elegant user-oriented gateway”, vine cu un ecran  care ocupă aproximativ 66% din suprafaţa telefonului, datorită ramei foarte subţiri care îl înconjoară.

Cu un profil de numai 7,8 mm pe întreaga lungime a telefonului şi forma unui D foarte subţire, telefonul nu va modifica linia hainelor şi poate fi purtat cu uşurinţă în orice buzunar. Mai mult, camera foto încorporată, cu 8MP, este şi ea suficient de plată şi integrată firesc în carcasa telefonului.

Specificaţiile telefonului:
–    Design în forma literei D, foarte subţire, cu o ramă de 123×62,0x7,8mm.
–    Rezistenţă la apă şi praf conform standardului internaţional IP57. Telefonul este protejat pentru a fi utilizat în apă la adâncimi de până la 1 m până la 30 minute, precum si împotriva prafului (particule cu diametrul de 75 micrometri sau mai puţin)- dacă este lăsat într-un astfel de mediu până la 8 ore.
–    Tehnologie Near-field communication (NFC) încorporată, ceea ce înseamnă că telefonul este pregătit pentru interacţiuni ‘no touch’, inclusiv plăţi fără contact.
–    Un ecran OLED QHD de 4,3 inch, 960×540, cu unul dintre cele mai buneraporturi ecran-telefon de pe piaţă.
–    Tehnologia Swipe and Share ce permite utilizatorilor să vizioneze imagini de pe telefon direct pe televizorul VIERA sau să le urce în cloud. Aplicaţia VieraRemote permite utilizarea telefonului ca pe o telecomandă pentru a controla diverse produse electronice din casă (precum VIERA TV, DIGA Blu-ray player şi recorder, sistem home cinema sau camere digitale de supraveghere, toate Panasonic).
–    Cameră cu 8MP şi autofocus, cu 8GB de memorie integrată.
–    Procesor 1GHz dual-core (OMAP4430), Android Gingerbread (versiunea 2.3.5) integrat, cu posibilităţi de upgrade la Ice Cream Sandwich
–    ELUGA dispune, de asemenea, de modul ‘eco’, tehnologia unică dezvoltată de Panasonic pentru reducerea consumului de energie prin închiderea unor funcţii ne-esenţiale când telefonul ajunge cu bateria la nivel minim.

Panasonic va expune noul smartphone la Mobile World Congress 2012 ce va avea loc la Barcelona, începând cu 27 februarie.
Mai multe informaţii aici