Cifra de afaceri a crescut de peste două ori, de la 29,225 în perioada ianaurie-septembrie 2014, la 60,8 milioane lei în primele nouă luni din 2015. 

Veniturile din exploatare au fost de 83,544 milioane de lei, iar cheltuielile de exploatare au fost de 63,404 milioane lei. 

IAR Braşov este una dintre principalele societăţi aeronautice ale României, înfiinţată în urmă cu 90 de ani prin Decret regal. 

Reînfiinţată în 1968 sub denumirea de 'Întreprinderea de Construcţii Aeronautice' (denumire păstrată până în 1991), devine unic producător român de elicoptere prin achiziţia, de la firma franceză Aerospaciale, acum parte integrantă a companiei Airbus Helicopters, a licenţelor de fabricaţie a elicopterelor Alouette III (în 1971) şi Puma (în 1974). 

Până în prezent au fost fabricate şi livrate pe cinci continente aproape o mie de planoare, motoplanoare şi avioane uşoare – majoritatea în concepţie proprie, precum şi peste 370 de elicoptere Puma şi Alouette, în diferite configuraţii militare şi civile. 

În prezent, compania este concentrată pe activităţi de întreţinere periodică, reparaţii curente şi capitale la ambele tipuri de elicoptere, precum şi pe modernizarea elicopterelor Puma. 

AGERPRES