În sarcina acestor experţi va fi elaborarea mecanismului procedural privind impozitarea veniturilor nedeclarate, grupul urmând să funcţioneze în directa subordonare a ministrului Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, şi să beneficieze de asistenţa reprezentanţilor Băncii Mondiale.
‘Va fi constituit un grup de lucru în subordinea ministrului de Finanţe pentru a elabora normele de aplicare a modificărilor la Codul Fiscal privind impozitarea veniturilor nedeclarate. Specialiştii români vor beneficia de asistenţă din partea Băncii Mondiale, iar la finalul lunii ianuarie materialele vor fi prezentate reprezentanţilor Băncii Mondiale”, a spus Ialomiţianu după întâlnirea avută la Guvern cu premierul Emil Boc.
În cadrul Agenţiei Naţionale pentru Administrare Fiscală se va crea o structură pentru verificarea veniturilor nedeclarate, acest organism urmând să fie înfiinţat fie prin Hotărâre de Guvern, fie prin Ordin de ministru. Noua structură va fi formată prin redistribuirea angajaţilor Ministerului Finanţelor, fiind nevoie de personal de control de la Garda Financiară, precum şi de specialişti în tehnologia informaţiei.