Grupul IAC s-a angajat să investească 58 de milioane de euro în fabrica de la Balş şi să creeze 400 de locuri de muncă la unitatea de producţie greenfield. Această investiţie va avea o contribuţie majoră la dezvoltarea economiei locale şi regionale, precum şi a altor sectoare industriale din România.
IAC este primul furnizor Ford care construieşte „de la zero” o unitate de producţie în România.
„Sunt încântat să anunţ astăzi inaugurarea lucrărilor la fabrica noastră de la Balş. Prin această extindere strategică vom susţine producţia companiei Ford de la Craiova şi vom genera 400 de noi locuri de muncă, în momentul în care fabrica va atinge capacitatea maximă de producţie.
În plus, vom dezvolta parteneriate strategice cu universităţile din regiune şi cu şcolile tehnice, cu care vom colabora în vederea stabilirii unor programe de studii şi de formare. Obiectivul nostru este să contribuim la educarea forţei de muncă şi să dezvoltăm competenţele comerciale şi tehnice în regiunea Olteniei”, a declarat Pat Salter, director general pentru operaţiuni al IAC Europa.
Guvernul român a acordat IAC, pentru sprijinirea acestui proiect de investiţii, un ajutor de stat în valoare de 17 milioane de euro. Ajutorul de stat va fi acordat în mai multe tranşe şi va contribui la planul de investiţii pe care Grupul IAC doreşte să îl implementeze în Romania.
Unitatea de producţie în suprafaţă de 15.000 metri pătraţi care IAC urmează a fi construită în România va reprezenta un centru de competenţă pentru IAC. Fabrica va include echipamente de formare prin injecţie cu capacitate între 500 şi 3.200 de tone, precum şi ultimele tehnologii în domeniul formării cu spumă şi al aplicării membranelor. Grupul IAC este unul dintre principalii furnizori globali de componente şi sisteme auto, incluzând garnisaje de interior şi de exterior.
Prin cele 73 de unităţi de producţie pe care le deţine în 15 ţări, Grupul IAC dispune de o prezenţă globală diversificată din punct de vedere geografic care îi asigură operativitate şi eficienţă la nivelul costurilor. Societatea are aproximativ 19.000 de salariaţi în întreaga lume.

Te-ar putea interesa și: