Îi da afară pe capete! Peste 600 de oameni și-au pierdut locul de muncă. Două fabrici importante din România au pus lacătul pe ușă

Tristețe mare pentru hunedoreni. Sews-România, unul dintre cei mai mari angajatori din Hunedoara, a decis să închidă două fabrici. În acest context, peste 600 de oameni sunt nevoiți să își caute alt loc de muncă. Amintim că Sews-România deține fabrici de componente auto în Deva, Hațeg și Orăștie.

Potrivit informațiilor companiei, peste 600 de angajați vor fi concediați până în ianuarie 2022. Procesul de concediere colectivă va avea ca rezultat închiderea punctelor de lucru din Haţeg şi Orăştie şi restructurarea activităţilor suport din fabricile din Deva şi Alba Iulia.

De ce se închid fabricile

Compania și-a motivat decizia de închidere a acestor puncte de lucru, explicând că au fost majorate costurile de producție. Mai mult decât atât, compania spune că și pandemia de coronavirus a avut un rol important în această decizie.

„Motivul principal al acestei decizii este creşterea costurilor de producţie directe şi indirecte, rezultând în scăderea competitivităţii, precum şi criza actuală din industria auto în contextul pandemiei Covid-19. Procesul de restructurare se desfăşoară în perioada noiembrie 2021-ianuarie 2022, iar cei aproximativ 640 de angajaţi care vor fi concediaţi vor beneficia de plăţi compensatorii conform prevederilor contractului colectiv de muncă la nivel de societate”, au transmis reprezentanţii Sews România, într-un comunicat.

Cu toate acestea, reprezentanții companiei spun că unii dintre angajații concediați vor avea posibilitatea de a se transfera la fabricile Deva și Alba Iulia. În prezent, compania Sews România are peste 3 mii de angajați în județul Hunedoara, cei mai mulți fiind la fabrica din Deva.

Sursă foto: Dreamstime