Hyundai, care are deja trei uzine de producţie în China, a precizat că intenţionează să termine cea de a patra uzină la Cangzhou, provincia Hebei, în 2016, urmând ca cea de a cincea uzină, amplasată la Chongqing, să demareze producţia în 2017.

"Noile uzine vor pune bazele pentru ca să putem concura mai bine cu rivalii Volkswagen şi GM pentru poziţia de lider pe piaţa din China", a informat Hyundai într-un comunicat de presă.

Hyundai a precizat că divizia sa Kia Motors Corp. va creşte şi ea capacitatea uzinei sale din China până la 450.000 de unităţi în 2016, de la 300.000 de unităţi pe an în prezent. Cei doi constructori auto nu au oferit detalii referitoare la valoarea investiţiilor, însă Hyundai a estimat că împreună, Hyundai şi Kia, vor avea o cotă de piaţă de peste 10% în China.

Graţie acestor extinderi, capacitatea totală de producţie a Hyundai şi Kia pe piaţa din China va creşte până la 2,7 milioane vehicule în 2018, comparativ cu 1,95 milioane vehicule în acest an. Capacitatea de producţie a Hyundai în China este în prezent de 1,05 milioane vehicule, dar constructorul are de gând să o majoreze până la 1,65 milioane unităţi în 2018.

Însă rivalii Hyundai intenţionează şi ei să producă şi să vândă mai multe vehicule în China. Luna trecută, grupul german Volkswagen a anunţat că până în 2018 vrea să ajungă la o capacitate de producţie în China de patru milioane de vehicule pe an, comparativ cu 3,1 milioane vehicule în 2013. De asemenea, în luna octombrie grupul american GM a informat că intenţionează să cheltuie 14 miliarde de dolari în perioada 2014-2018 pentru a construi cinci noi uzine de asamblare, care să-i permită să vândă peste 5,1 milioane autoturisme şi camioane în China.AGERPRES