Lansat pentru prima dată pe continentul american, Grand Santa Fe beneficiază de o variantă dedicată pentru piaţa din Europa, dinamică şi manevrabilitatea fiind ajustate pentru a oferi o experienţă rafinată, la nivelul clienţilor europeni.

Noul model se diferenţiază de actuala generaţie Santa Fe în materie de design, printr-o grilă reconstruită, proiectoare de ceaţă şi bara de protecţie faţă, dar şi prin remodelarea completă a părţii din spate. La capitolul dimensiuni, Grand Santa Fe este mai înalt (+ 10 mm), mai lat (+ 5 mm) şi mai lung (+ 225 mm), având la bază un ampatament extins (+100 mm) şi beneficiază de un spaţiu de depozitare de 607 litri – cel mai mare din clasă. Grand Santa Fe dispune de jante din aliaj speciale, de 18 şi respectiv 19 inch.

Modelul oferă o motorizare unică propulsorul diesel 2.2 litri ‘R’ VGT. Acesta este asistat de o transmisie automată cu şase trepte, livrând 197 CP şi dezvoltând un cuplu maxim de 436 Nm/ 1800 – 2500 rpm.

Grand Santa Fe se numără printre modelele care beneficiază de cele mai avansate opţiuni ale segmentului, seria de lasare disponibilă pe piaţa locală incluzând dotări de top, precum: şapte airbaguri standard (airbag-uri şofer, pasager faţă, laterale, tip cortină şi genunchi şofer), sisteme de siguranţă activă şi pasiva precum ABS, EBD, TCS, ESP si BAS (Brake Assist System), sistem de management al direcţiei, asistenţă la urcarea şi coborârea pantelor, posibilitate de blocare diferenţial central, direcţie servoasistată electric cu trei moduri de funcţionare (normal, confort şi sport), faruri Xenon cu sistem de spălare, oglinzi exterioare acţionate electric, încălzite, în culoarea caroseriei, cu lumina de întâlnire şi semnalizare încorporată, climatizare automată cu dublă zona de acţiune, Keyless Start System cu buton de pornire/oprire, pilot automat, scaune faţă şi spate (rândul al doilea) încălzite, senzori de parcare, tapiţerie din piele, plafon panoramic cu deschidere parţială, sistem de navigaţie, bluetooth cu recunoaştere vocală, display cameră video spate şi multe altele.

Preţul aferent seriei de lansare Grand Santa Fe este disponibil la cerere, în reţeaua de distribuţie Hyundai Auto România.