A venit Moș Crăciun la organizația Salvați Copiii România. George Zhang, CEO Huawei România, a înmânat, astăzi, în cadrul unui eveniment organizat la sediul Huawei România, cecul de 100 000 dolari pentru a susține programul ”ORA DE NET”.

”ORA DE NET” este un program european unic în România care promovează utilizarea Internetului de către copii și adolescenți într-un mod educativ şi sigur. Pentru că pericolele online s-au înmulțit odată cu dezvoltarea tot mai rapidă a Internetului, este nevoie de responsabilitate în accesarea acestuia, iar cei mici sunt cei mai vulnerabili în fața unor astfel de pericole, mai ales când vine vorba de cyber bullying.

”De astăzi intrăm într-o nouă etapă, prin începerea colaborării cu Salvați Copiii România și ne dorim să continuăm în anii care urmează. Așa cum am menționat, sperăm ca acesta este doar punctul de plecare pentru noi proiecte care vor fi derulate în viitor.”, a spus George Zhang, CEO Huawei România.

”Huawei a prețuit întotdeauna tinerii de pretutindeni, deoarece compania a înțeles încă de la înființare că ei sunt viitorul pe care trebuie să ne bazăm și pe care să îl cultivăm încă de la bun început. Huawei România s-a implicat deja în sprijinirea tinerelor talente, de-a lungul anilor, prin mai multe programe educaționale, iar acum credem că a sosit momentul să facem un pas înainte și să colaborăm cu Salvați Copiii. Apreciem foarte mult activitățile pe care aceștia le desfășoară, iar Ora de Net este un program pentru care avem o admirație aparte. Tocmai de aceea, suntem mai mult decât onorați să fim parte din această cooperare.”, a mai declarat George Zhang, CEO Huawei România.

Huawei România își propune continuarea demersului de a sprijini mediul ecucațional în România și formarea viitorilor profesioniști din domeniul IT&C și nu numai.

Gabriela Alexandrescu, președintele executiv al organizației a vorbit despre protecția copiilor în mediul online.

”Suntem foarte încântați de această decizie a Huawei România de a se implica în programele care vizează copiii. Dezvoltarea tehnologiei, informației și comunicării, pe lângă beneficii și lucruri bune, aduce și multe riscuri și obstacole în calea copiilor. Salvați Copiii trebuie să se îndrepte și către acest domeniu de educație digitală și de protecția copiilor în mediul online. ”, a declarat aceasta.

“Într-o societate în care tehnologia evoluează zilnic și copiii au acces de la vârste din ce în ce mai mici la dispozitive mobile, educația cu privire la mediul digital este esențială. Prin intermediul programului Ora de Net, oferim părinților și cadrelor didactice resursele și instrumentele necesare prin care aceștia să își protejeze copiii împotriva pericolelor online și să îi îndrume către o navigare utilă. Salutăm inițiativa celor de la Huawei întrucât doar prin colaborare putem crea un spațiu sigur în care copiii noștri să poată explora pentru a-și dezvolta abilitățile și a evolua armonios.” a încheiat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv al Organizației Salvați Copiii.

”ORA DE NET”

”Implicarea Huawei România contribuie la misiunea pe care noi ne-am asumat-o, de a aduce anumite resurse și de a aduce informare și educație cu privire la mediul digital. Ce ne prepunem să realizăm, cu sprijinul Huawei, este să formăm la nivel național, în 41 de județe, 2 000 de cadre didactice. Salvați Copiii a dezvoltat primul curs adresat cadrelor didactice, ce vizează folosirea utilă, creativă și sigură a internetului. Acesta urmează să fie acreditat de către Ministerul Educației Naționale.”, a spus Teodora Stoica.

 

Salvați Copiii România oferă consiliere copiilor, adolescenților, dar și părinților prin linia ctrl_AJUTOR.

  • Organizația pregătește activități de formare și ateliere pe teme legate de siguranța online adresate copiilor, părinților, profesorilor și specialiștilor.
  • Aceasta oferă și un punct civil de contact pentru conținut ilegal întâlnit pe internet– esc_ABUZ.
  •  Totodată coordonează și o amplă rețea de voluntari la nivel național – cadre didactice și specialiști care lucrează cu copiii.

Între 2008 și 2018, în cadrul programului Ora de Net au fost implicați în activități directe peste 500.000 de copii, părinți și cadre didactice.
Parteneriatul dintre Huawei și Salvați Copiii se va desfășura pe mai multe paliere, după cum urmează:

1. Organizația a dezvoltat primul curs acreditat de Ministerul Educației Naționale cu durata de 60 de ore adresat cadrelor didactice, ce vizează ”Folosirea utilă, creativă și sigură a internetului.” Există echipe de formatori și specialiști prezenți în toate județele țării, iar cu sprijinul Huawei, vor fi formate la nivel național 2.000 de cadre didactice.

2. În cazul activităților adresate copiilor, va fi realizată o cercetare cu privire la felul în care Internetul este folosit în familie, în special în cazul copiilor cu vârste mici. Pe baza analizei, Salvați Copiii va dezvolta o serie de resurse adresate copiilor, care vor fi diseminate prin intermediul rețelei de învățători și educatori. Alături de Huawei, organizația dorește să implice 1.000 de educatori și 20.000 de copii în
activități educaționale, în întreaga țară.

3. În ceea ce privește informarea părinților, studiile de specialitate arată că relația copiilor cu părinții este unul dintre cei mai importanți predictori pentru succesul lor în viață. Organizația va pregăti evenimente publice adresate părinților. În cadrul acestora, se vor aborda teme precum:

  • Cum au ajuns copiii să fie atât de intim legați de tehnologie și de dispozitivele smart?
  •  Ce îi atrage pe copii și tineri la mediul online?
  •  Ce pot face, în calitate de părinte, pentru a menține o relație apropiată cu copilul meu?
  •  Recomandări pentru siguranța online a copiilor.

Cu ajutorul Huawei, Salvați Copiii va informa peste 1.000 de părinți prin evenimente publice organizate în 10 orașe din România.
Prin toate acestea, Huawei și Salvați Copiii își iau angajamente serioase față de tineri și adolescenți, atât compania, cât și organizația fiind mai mult decât conștiente despre importanța celor mici în ceea ce privește viitorul țării.