Grupul chinez Huawei Technologies Co Ltd, al patrulea producător mondial de smartphone-uri, îşi va îndeplini înainte de termen obiectivul de a vinde 100 de milioane de telefoane până la finele anului, potrivit unui document intern consultat de Reuters. Potrivit unui comunicat intern trimis luni angajaţilor şi semnat de directorul diviziei de smartphone-uri, Richard Yu, începând cu luna mai, Huawei a livrat peste 10 milioane de smartphone-uri în fiecare lună.

Anul trecut, Huawei a livrat 75 de milioane de smartphone-uri, sub ţinta iniţială de 80 de milioane de unităţi. Potrivit firmei de cercetare de piaţă Gartner, în primul trimestru al acestui an, Huawei controla 5,4% din piaţa mondială de smartphone-uri, în urma primilor trei producători: Samsung Electronics, Apple şi Lenovo Group.

Separat, Huawei a anunţat o creştere de 30% a cifrei sale de afaceri în primul semestru până la 175,9 miliarde yuani (26,2 miliarde de euro), peste ţinta de 20% pe care Huawei a stabilit-o la începutul anului pentru creşterea vânzărilor sale în 2015. Huawei nu a dezvăluit cifrele privind profitul net, dar a precizat că marja sa operaţională a crescut cu 18% în ritm anual. Huawei este al treilea mare vânzător de smartphone-uri pe piaţa din China, după Apple şi Xiaomi, precum şi unul din cei mai mari producători mondiali de echipamentele de telecomunicaţii.

Sursa: AGERPRES