Sistemul de operare Android evoluează constant pentru a îmbunătăţi experiența utilizatorilor, însă lucrurile devin parcă tot mai complicate. Nu este şi cazul vârfului de gamă de la Huawei, P10. Compania chinezească, locul trei mondial în topul celor mai mari producători de smartphone-uri, a implementat în telefoanele proprii o interfaţă  care face ca telefonul să fie extrem de uşor de utilizat.

Interfața revoluționară EMUI 5.1 a noului Huawei P10, include un algoritm de învățare Machine Learning care își însușește comportamentul utilizatorilor și poate anticipa gradul de utilizare a aplicațiilor, pentru a aloca și reutiliza în mod inteligent resurse sistemului. Algoritmul de învățare reține modul în care utilizatorii își folosesc telefonul.

O altă caracteristică a lui P10 este Huawei Ultra Memory. Aceasta utilizează datele memorate pentru a anticipa utilizarea aplicațiilor și pentru a gestiona memoria RAM, determinând astfel ca aplicațiile și serviciile cel mai des utilizate să se încarce mai rapid și să depășească performanțele în multitasking. În plus, telefonul efectuează optimizări constant, ștergând fișiere sau informații inutile și pe care nu le folosești și îți trimite notificări privind aplicația responsabilă pentru consumul mare al bateriei.

Senzorul de amprentă al noului Huawei P10, este integrat în partea din față a telefonului și ascuns sub sticla unitară. Cu ajutorul acestuia telefonul se poate debloca într-o fracțiune de secundă. Senzorul de amprentă înlocuiește bara de navigare, ceea ce duce la vizualizarea pe ecran a unei cantități mai mari de informație. În afara faptului că garantează confidențialitatea datelor, este o modalitate practică de a răspunde apelurilor sau de a naviga în galeria foto a telefonului. La noul Huawei P10, camera foto poate fi accesată rapid, apăsând butonul de volum minim, de două ori, atunci când ecranul este blocat.

Cu Huawei P10, notificarea apelului apare în secțiunea celor mai recente notificări și nu îți afectează sarcinile în derulare. Ştergerea mesajelor text și a email-urilor este semnificativ îmbunătățită și mai rapidă. Doar cu o simplă glisare la stânga, pe mesaj, și acesta este șters.

Huawei P10 îți oferă posibilitatea să folosești încheietura degetelor pentru a accesa majoritatea aplicațiilor din meniu. Tot ce trebuie să faci este să atribui fiecărei aplicații din meniul setări un simbol desenat cu încheietura degetului. De exemplu, dacă desenezi litera “M” cu încheietura degetului pe ecran, vei accesa imediat aplicația Music. Mai mult, cu Huawei P10, poți face print screen-uri și să împarți ecranul în jumătate, atunci când vrei să folosești două aplicații simultan. Aici poţi citi mai multe detalii despre noul P10 de la Huawei