Reprezentanţii Huawei au anunţat oficialii MCSI despre  intenţia lor de a inaugura, în februarie 2012,  al-4-lea centru de suport global Huawei, primele trei centre fiind localizate în China, India şi Mexic.

”România este una dintre cele mai mari piețe din Europa Centrală și de Est , Bucureşti-ul este capitala IT-ului din sud-estul Europei, iar resursa umană este  deosebită, prin numărul mare de specialiști în domeniul tehnologic, IT, inginerie. În plus, Guvernul român, al cărui membru sunt, este foarte deschis dialogului și sugestiilor comunității de afaceri”, a declarat Valerian Vreme, Ministrul Comunicaţiilor.

Wang Gefan, Director general al China Development Bank, aflat la prima sa vizită în România, a declarat că “nu are nicio temere în ceea ce priveşte siguranţa  investiţiilor din România”  şi că vor continua să susţină toate proiectele pe  care firmele chinezeşti le-au iniţiat în ţara noastră. De asemenea, fără a nominaliza, reprezentantul băncii a precizat că  există şi alte  proiecte ale investitorilor chinezi pe care intenţionează să le implementeze curând  în România.