Chinezii de la Huawei aduc în ţara noastră tableta-telefon S7, prezentată la începutul acestui an la Mobile World Congres din Barcelona.

Tableta-telefon S7, care rulează sistemul de operare Android 2.1, va intra în magazinele din Romania în ultimul trimestru al acestui an, la un preţ  aproximativ de 350 de euro.

Tableta are un ecran de 7 inci (18cm) cu o rezoluţie de 800 x 480, şi este ideală pentru navigarea pe Internet, cât şi în vizionarea de filme.

Huawei S7 vine cu un procesor Qualcomm SnapDragon ARM de 768MHz, o memorie de 256MB, care poate fi extinsă la 32GB printr-un card microSD. De asemenea, există un cititor de card SD şi un port HDMI. Apelurile video sunt de asemenea posibile. S7 are acces la mai mult de 70.000 de aplicaţii  din Android Market.

Conectivitatea include 3G (noul S7 poate fi utilizat cu aceeaşi cartela SIM pe care utilizatorul din România o are acum în telefon sau in modemul de Internet) şi Wi-Fi  (802.11/b/g/n).

Tableta S7 este dotată şi cu o cameră foto încorporată de 2 megapixeli, un accelerometru şi un senzor de lumină pentru interior. Tableta va ajunge la noi în ţară la începutul lunii decembrie şi va costa aproximativ 350 euro.

Tabletele-telefon îşi fac loc pe piaţa locală

Americanii de la Dell au lansat o tabletă telefon, în ţară, la sfârşitul lunii august. Dell Streak, este o tabletă care rulează sistemul de operare Android, are un ecran de 5 inch, cameră foto de 5 megapixeli şi suportă carduri de memorie de până la 32 GB. Streak dispune de conectivitate 3G şi are GPS încorporat.

Tableta costă 2.699 lei  şi este disponibilă la  eMag.

SURSA: Huawei