Potrivit unui comunicat al companiei, noile smartphone-urile dotate cu inteligenţă artificială combină un sistem hardware inovator, procesorul Kirin 970 şi noua interfaţă Huawei, EMUI 8.0.

“Pe măsură ce înaintăm din ce în ce mai mult în era inteligenţei, Inteligenţa Artificială nu mai este un concept virtual, ci un lucru concret ce se întrepătrunde cu viaţa noastră de zi cu zi. Inteligenţa Artificială este capabilă să îmbunătăţească experienţa de utilizare a consumatorilor, să ofere servicii importante şi valoroase şi performanţele peste aşteptări în utilizarea produselor. Gama Huawei Mate 10 integrează prima unitate dedicată de procesare neurală (NPU – Neural Processing Unit), lansând o nouă eră a smartphone-urilor inteligente”, a declarat Richard Yu, CEO al Huawei Consumer Business Group.

Noul Huawei Mate 10 Pro va fi disponibil începând cu jumătatea lunii noiembrie în mai mult de 20 de ţări, printre care se numără Germania, Franţa, Italia, Emiratele Arabe Unite, Malaezia, Singapore şi Thailanda. În România, Mate 10 Pro este estimat să ajungă la finalul lunii noiembrie.

Unitatea dedicată de procesare neurală (NPU), împreună cu arhitectura inovatoare a procesorului, permit noului Kirin 970 să livreze, pentru toate sarcinile care utilizează Inteligenţa Artificială, performanţe cu 25% mai bune şi cu 50% mai multă eficienţă energetică, comparativ cu 4 nuclee Cortex-A73š. Modelele seriei Mate sunt, de asemenea, cele mai rapide smartphone-uri din lume, suportând conectivitate LTE şi viteze de descărcare super-rapide. Modelul Mate 10 Pro vine cu suport Dual SIM 4G şi cu conexiuni VoLTE duale.

Flagship-urile seriei Mate au un corp din sticlă 3D, simetric curbat pe toate cele patru laturi, fiind astfel ergonomic şi uşor de ţinut în mână. Pe spatele dispozitivelor se află o bandă cu un finisaj diferit, menită să evidenţieze noul sistem dual-camera Leica.

Huawei a colaborat încă o dată cu Leica pentru co-proiectarea lentilelor duale ale smartphone-urilor Huawei Mate 10 şi Huawei Mate 10 Pro. Acestea combină un senzor color de 12 MP, un senzor monocrom de 20 MP, stabilizarea optică a imaginii (OIS), cea mai mare apertură duală din lume de f/1.6, efectul Bokeh şi zoom-ul digital, ambele bazate pe tehnologia AI.

Produsele şi serviciile Huawei sunt disponibile în peste 170 de ţări şi deservesc o treime din populaţia lumii. În anul 2017, Huawei s-a clasat pe locul al doilea în ceea ce priveşte livrările de smartphone-uri la nivel global.