Divizia de PC-uri a HP genera 40 de miliarde de dolari din veniturile totale din anul acesta, de 126 de miliarde de dolari.  Fostul director executiv al companiei, Leo Apotheker, a decis să renunțe la divizia de dispozitive mobile și a declarat că este posibil ca HP sa vândă divizia de PC-uri, numită Personal Systems Group. La scurt timp, consiliul director l-a concediat. "În primul rând, HP este o companie de hardware. Vrem să ne dezvoltăm și pe partea de software, însă nu cred că am terminat încă cu extinderea pe partea de hardware, care are mult potențial", s apus Meg Whitman, care este fost director al eBay.
Meg Whitman a declarat că pastrarea diviziei este cea mai bună cale pentru companie, clienți și investitori, pentru că renunțarea la divizia de PC-uri ar fi fost foarte costisitoare pentru HP.
Compania americană este cel mai mare producator din lume de computere personale – desktopuri si laptopuri. La scurt timp după ce a anunțat că pastrează  această divizie, actiunile HP au crescut cu 4,8%, ajungând la 1,24 de dolari pe titlu.