HP a raportat, la sfarsitul anului fiscal incheiat la 31 octombrie 2006, venituri nete de 24,6 miliarde de dolari, in crestere cu 7% fata de perioada similara a anului trecut, se arata intr-un comunicat al companiei.

“Incheiem anul cu o crestere importanta a venitului, cu marje financiare imbunatatite in toate domeniile cheie si un cash flow excelent pentru activitatile operationale”, declara Mark Hurd, CEO si presedinte al HP.

De departe ponderea cea mai mare in veniturile totale o detin continentele americane. Aportul acestora la veniturile totale a fost de 10,8 miliarde dolari, cu 8% mai mari decat aceeasi perioada a anului 2005. Europa, Orientul Mijlociu si Africa totalizeaza 9,7 miliarde de dolari, inregistrand o crestere de 7%, iar Asia Pacific a crescut cu 6% ajungand la 4 miliarde de dolari.

Venitul obtinut de grupul de Sisteme Personale (PSG) a totalizat 7,8 miliarde de dolari, reprezentand o crestere de 10% fata de acelasi trimestru al anului trecut, datorita cresterii cu 6% a numarului de unitati vandute.

Grupul de solutii de Imprimare si Prelucrare a Imaginilor (IPG) a anuntat un venit de 7,3 miliarde de dolari, cu 7% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut.

Grupul de Servere si Solutii de Stocare pentru mediul enterprise (ESS) a raportat un venit de 4,7 miliarde de dolari, cu 4% mai mult decat in acelasi trimestru al anului 2005. Venitul departamentului de Servicii HP (HPS) a crescut cu 5% fata de anul precedent, fiind de 4,1 miliarde de dolari.

Departamentul de Software a anuntat un venit trimestrial de 349 milioane de dolari, reprezentand o crestere de 14% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Pe 7 noiembrie, HP a anuntat finalizarea achizitiei companiei Mercury. In urma acestei operatiuni, a fost creata o noua organizatie, HP Software, care va include aplicatiile de gestiune si distributie ale Mercury, capabilitatile sale de control, precum si portofoliul de solutii de gestiune al HP.

Departamentul HP Financial Services (HPFS) a raportat un venit de 545 milioane de dolari, reprezentand o crestere anuala de 6%. Volumul financiar a crescut cu 1%, iar portofoliul net al activelor a crescut cu 4%. Profitul operational a fost de 35 milioane de dolari sau 6,4% din venit, mai mic fata de profitul de 52 milioane de dolari sau 10,1% din venit, in aceeasi perioada a anului trecut.

In ceea ce priveste anul 2007, HP estimeaza in primul trimestru al anului financiar venituri cuprinse intre 24,1 miliarde de dolari si 24,3 miliarde de dolari, iar venitul pentru intregul an este estimat la 97 miliarde de dolari.

HP este o companie furnizoare de solutii tehnologice destinate consumatorilor individuali, intreprinderilor si institutiilor. Oferta companiei cuprinde infrastructura IT, echipament de calcul si acces de uz personal, servicii globale si solutii de imprimare si prelucrare a imaginii.

Sursa: Capital 20 Noiembrie 2006