Piaţa mondială a serverelor a avut o evoluţie ascendentă de la începutul lui 2010, iar studiile realizate de Gartner arată că această tendinţă s-a menţinut şi în T3.
În această perioadă, HP a înregistrat venituri totale în valoare de 3,9 miliarde dolari, echivalente unei cote de piaţă de 32,1%. Compania a livrat un total de 715.481 de servere şi deţine astfel 32,6% din piaţa mondială de servere.
HP a avut o evoluţie spectaculoasă pe piaţa serverele blade în mod special, alese de clienţi din toată lumea pentru a susţine trecerea la o infrastructură convergentă. Astfel, compania americană conduce detaşat acest segment de piaţă, cu 47,2% din numărul de unităţi vândute la nivel mondial şi 50% din veniturile totale obţinute.
Cifrele date publicităţii de către IDC confirmă şi ele evoluţia pozitivă a diviziei de servere a HP în acest an şi marchează, de altfel, o premieră, fiind prima oară când HP şi-a menţinut poziţia fruntaşă pe piaţă timp de 3 trimestre consecutive. Astfel, T3 2010 marchează cea mai mare cotă de piaţă pentru HP din ultimii 5 ani de zile.
În momentul de faţă, per total, unul din trei servere vândute în lume este HP, ceea ce se traduce printr-un server vândut la fiecare 12 secunde.
Echipamentele HP sunt preferate de unele dintre cele mai mari şi mai importante companii din lume. Astfel, 94% din companiile din America de Nord incluse în topul Fortune 100 folosesc servere HP ProLiant şi 80% dintre ele folosesc servere HP BladeSystem, în timp ce 97% din toate companiile din topul Fortune Global 100 utilizează servere HP ProLiant şi 92% dintre ele utilizează servere HP BladeSystem.