Producţia primului tractor al uzinei Tractoare Hoyo de la Râşnov nu va mai avea loc în luna decembrie a acestui an, cum era programat, ci la începutul anului viitor, din cauza unor întârzieri la lucrările de la secţia de motaj a fabricii.

„Nu ne descurajează acestă reprogramare. Drept dovadă, intenţionăm să aderăm la programul «Rabla» pentru tractoare, care se va desfăşura anul viitor”, a declarat pentru Mediafax directorul executiv al companiei, Denisa Vasilescu.

Tractoare Hoyo a inaugurat, la sfârşitul lunii septembrie, la Râşnov, o fabrică de asamblat tractoare care va produce anual peste 20.000 de tractoare, investiţie care va ajunge la 50 de milioane de dolari.

Fabrica din Râşnov se află în prima fază de dezvoltare, care a necesitat fonduri de 20 de milioane de euro pentru construcţia unei hale în care se vor face ansamblări ale componentelor importate din China.

Potrivit reprezentanţilor companiei, numărul angajaţilor în cadrul uzinei va ajunge la 500 până în 2012, iar majoritatea angajaţilor vor proveni din Râşnov şi Braşov.

Hoyo Agricultural Machinery Equipment va asambla şi produce la Râşnov opt tipuri de tractoare a căror capacitate va fi cuprinsă între 25 şi 120 de cai putere, cel mai mic preţ de achiziţie urmând a fi de aproximativ 6.500 de euro.

Uzina de la Râşnov este deţinută de firma chineză Hoyo – SHK Modern, parte a grupului Shantuo Agricultural Machinery Equipment, cu o participaţie de 80%, şi de firma românească Goldex Industry, care deţine 20% din afacere. Denisa Vasilescu deţine integral firma Goldex Industry.

SURSA: Mediafax