Conform primei analize a prețurilor hotelurilor și pensiunilor din România realizată de platforma de rezervări Traveminit.ro, prețul unei nopți de cazare la hoteluri și pensiunile din România nu s-a modificat semnificativ și nu a fost impactat pentru moment de lipsa de activitate din ultimile 3 luni. Românii plătesc între 90 și 350 lei pe noaptea de cazare, pentru două persoane, în funcție de tipul de hotel ales.

250 lei / noapte: prețul mediu pentru o noapte de cazare, aferent unei camere de hotel

Conform datelor platformei Travelminit.ro, turiștii români care își doresc să călătorească în România în perioada următoare, vor plăti, în funcție de tipul de cazare ales, între 90 lei și 350 lei pentru o noapte de cazare, pentru două persoane, cu mic dejun inclus. Astfel, prețul mediu pentru o vacanță de cuplu ce include 3 nopți de cazare este de 734 lei, iar pentru o familie formată din 2 adulți și 2 copii, acesta ajunge la 1.000 lei.

Cele mai ieftine opțiuni sunt pensiunile din stațiunile agroturistice, unde prețul unei nopți de cazare este de aproximativ 150 lei pentru două persoane, cu mic dejun inclus. Cele mai scumpe opțiuni sunt în acest moment hotelurile de 5 stele de pe litoral, unde prețul depășește 350 lei / noapte pentru două persoane.

Valea Prahovei și stațiunile balneoclimaterice, cele mai căutate pe Travelminit.ro

Cele mai căutate destinații din România sunt, până la acest moment, stațiunile montane și cele balneoclimaterice, pensiunile și hotelurile situate în inima naturii și în locuri mai izolate.

Primele rezervări au fost făcute de familii cu copii, metoda de plată preferată fiind voucherele de vacanță

Aproape jumătate dintre rezervările înregistrate de Travelminit.ro în primele 3 săptămâni de activitate au fost făcute de familii cu copii. Voucherele de vacanță au dat un imbold semnificativ industriei, astfel că Travelminit.ro a înregistrat în luna iunie cu 23% mai multe rezervări folosind vouchere de vacanță, decât în anul 2019.

Deși rezervările în valoare absolută nu sunt la nivelul anului trecut, în luna iunie 2020, ne-a bucurat să înregistrăm cea mai mare creștere pentru căutările de cazare folosind ca metodă de plată vouchere de vacanță”, a declarat Timea Ambrus Operation Manager Travelminit.ro.

Noul turism: Rezervări fără avans și cu anulare gratuită

Principala facilitate căutată de turiști este flexibilitatea anulării rezervării și posibilitatea de a rezerva fără a plăti un avans. Românii preferă să rezerve „last minute”, astfel că Travelminit.ro a înregistrat o creștere cu 12% a rezervărilor făcute cu mai puțin de 14 zile până la sejur.

Peste 3.000 de proprietăți listate pe Travelminit.ro oferă posibilitatea rezervării fără avans și a anulării sejurului cu până la 24 de ore înainte de check-in.