Retragerea OBI de pe piaţa românească, cauzată de performanţele slabe, a lăsat şapte magazine goale, dintre care cinci au fost închiriate de retailerul grec Jumbo. Unitatea din Sibiu, care a fost închisă în iulie 2014, a fost cumpărată de Hornbach în toamna anului trecut.

 „Investiţia totală în noul nostru magazin a fost de aproximativ 12 milioane de euro, iar de la cumpărare, până în acest moment, locaţia a fost renovată, remodelată şi extinsă, pentru a ajunge la standardele cu care Hornbach şi-a obişnuit clienţii”, a declarat Mugurel – Horia Rusu, directorul general al Hornbach România.

Nemţii au optat pentru această unitate datorită avantajului de inaugurare într-un timp scurt şi într-o zonă cu potenţial comercial.

Suprafaţa magazinului din Sibiu a fost extinsă de la 9.700 mp la 12.000 mp. Unitatea este amplasată pe un teren de circa 33.200 mp şi împărţită în trei zone distincte, la fel ca toate unităţile Hornbach din România. Astfel, pe o suprafaţă de 7.600 mp este situată zona de materiale de construcţii şi amenajări, în timp ce pe o suprafaţă de 2.700 mp se regăseşte o zonă dedicată produselor de grădină şi ZOO.

În plus, noua locaţie dispune de o zonă specială de ridicare a materialelor de construcţii, amplasată separat de magazin. Aceasta are o suprafaţă de 1.700 mp şi va pune la dispoziţia clienţilor materiale de construcţii grele şi voluminoase.

La magazinul din Sibiu lucrează 100 de angajaţi.

Magazinul în care a funcţionat OBI a fost construit de CA Immo şi Oasis în vara anului 2010, ca o primă etapă a unui proiect mult mai mare ce trebuia să cuprindă o suprafaţă de retail de 80.000 mp. Centrul comercial Prima Shooping Center din Sibiu urma să aibă 220.000 mp şi să atragă o investiţie estimată la 100 mil. euro. Proiectul a fost, însă, abandonat.