Retragerea OBI de pe piaţa românească, cauzată de performanţele slabe, a lăsat şapte magazine goale, dintre care cinci au fost închiriate de retailerul grec Jumbo. Hornbach va deschide în spaţiul cumpărat cel de-al şaselea magazin din România. Noua unitate va fi inaugurată în următorul an financiar (martie 2015-februarie 2016).  

„Hornbach a preluat fosta locaţie OBI din Sibiu, închisă încă din luna iulie a acestui an, şi, în următoarea perioadă, vom începe reamenajarea acesteia şi transformarea sa într-un magazin la standardele Hornbach. Noul magazin Hornbach va asigura locuri de muncă pentru aproximativ 100 de persoane, iar interviurile de angajare sunt planificate pentru primăvara anului 2015”, a declarat Mugurel Horia-Rusu, directorul general al Hornbach.

Noul magazin din Sibiu va dispune de o suprafaţă de vânzare interioară de 10.000 de metri pătraţi. Hornbach operează deja în România cinci magazine de materiale de construcţii şi grădinărit, trei se află în Bucureşti şi câte unul în Braşov şi Timişoara.

CA Immo şi Oasis au finalizat construcţia magazinului OBI în vara anului 2010, ca primă etapă a unui proiect mult mai mare care urma să cuprindă o suprafaţă de retail de 80.000 mp. Centrul comercial Prima Shooping Center din Sibiu ar fi trebuit să aibă 220.000 mp şi să atragă o investiţie estimată la 100 mil. euro.

CA Immo este la a doua vânzare în decurs de o lună, după ce în octombrie a vândut Europolis Logistic Park fondului de investiţii P3, preluat în 2013 de TPG Capital şi Ivanhoé Cambridge – două dintre cele mai mari fonduri de private equity din lume. Cumpărătorul a plătit pe parcul logistic 120 mil. euro, aceasta fiind cea mai mare tranzacţie înregistrată pe piaţa spaţiilor industriale din România.

Compania Oasis este controlată de sibienii Klaus Reisenauer şi Kurt Wagner. Cei doi parteneri au fost plecaţi în Germania timp de 20 de ani. S-au întors în ţară în 2002 ca parteneri de dezvoltare ai reţelei Kaufland şi Plus, pentru care a dezvoltat peste 50 de centre comerciale.