"Sunt 32 de microhidrocentrale care vor fi scoase la vânzare prin licitaţie publică undeva în a doua decadă a lunii noiembrie. Puterea instalată, cu aproximaţie, a celor 32 de microhidrocentrale este în jur de 25 de MW. Hidroelectrica sper să obţină un preţ, sigur, la modul ideal, dacă se vor vinde toate, în jur de 70 de milioane de lei. Faţă de ultima licitaţie, la care am reuşit să vindem doar două microhidrocentrale, preţul de pornire la licitaţia din noiembrie va fi redus cu 20%", a precizat Borza.

Pe lângă cele rămase nevândute de la ultima licitaţie vor fi scoase la vânzare pentru prima dată alte două microhidrocentrale, acestea având preţ întreg. 

Hidroelectrica se află pentru a doua oară în insolvenţă în ultimii trei ani, prima dată fiind în perioada iunie 2012 – iunie 2013. 

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie din România, cu o cotă de piaţă de 30%. Compania a înregistrat un profit de 725 milioane lei, în primul semestru din acest an, cu 42% mai mare decât cel consemnat în perioada similară din 2014.

AGERPRES