Vârful producţiei s-a înregistrat luni seară la ora 20:00, când Hidroelectrica a fost solicitată să intervină pentru echilibrarea sistemului energetic şi a asigurat 4.563 MW, aproape de maximul disponibil al zilei, dintr-un consum naţional de 9.908 MW. Energia livrată în reţea a fost de 80,7 GWh, aceasta fiind a patra valoare din istoricul producţiei societăţii, al cărei maxim a fost de 83,9 GWh,informează un comunicat al companiei. 

"Astfel de momente arată clar cât de importantă este componenta hidro pentru Sistemul Energetic Naţional. Doresc să reafirm că ne-am propus ca în centrul strategiei de afaceri a companiei noastre să aşezăm investiţiile, retehnologizările şi mentenanţa, astfel încât performanţele Hidroelectrica să fie durabile. Buna organizare a zonei de producţie face ca societatea noastră să aibă un rol cheie în SEN şi vrem să ne consolidăm această poziţie. Hidroelectrica este coloana vertebrală a siguranţei sistemului energetic, iar faptul că astăzi putem produce la o asemenea capacitate dovedeşte că societatea s-a pregătit corespunzător pentru a funcţiona în condiţii de vârf de consum şi a respectat programele de mentenanţă şi pregătire pentru sezonul rece sau în condiţii de iarnă", a declarat preşedintele directoratului companiei, Bogdan Badea. 

Hidroelectrica este lider în producţia de energie electrică din România şi principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Naţional. Puterea instalată de care dispune compania este de 6.444 MW. Compania estimează că a finalizat anul trecut cu un profit brut de 1,6 miliarde de lei, rezultatul fiind cel mai bun din istoria sa.