Producatorul indian de vehicule cu doua roti, Hero Electric vrea sa lanseze o masina electrica pana in anul 2013, pe langa un triciclu pe baterii. De asemenea, compania are planuri ferme de extindere a portofoliului de produse in privinta scuterelor electrice, prin lansarea a doua modele in categoria de viteza in cursul acestui an financiar. Mai mult, Hero Electric intentioneaza sa se aventureze si in sectorul energiei solare.

„Hero devine tot mai verde pe zi ce trece. Vrem sa fim un jucator important in domeniul transporturilor cu propulsie electrica, sector in care investim masiv pentru a dezvolta activitatea de cercetare. In urmatorii cinci ani vom lansa vehicule electrice cu trei si patru roti”, a declarat directorul executiv al companiei, Sohinder Gill. „Hero Electric lucreaza deja la prototipurile acestor modele” a adaugat acesta.

Ambele vehicule vor fi produse la fabrica Ludhiana, insa Heor Electric intentioneaza sa achizitioneze alte companii straine, pentru a „castiga” o parte din tehnologia necesara construirii unui automobil electric.

Sursa: India Business News