Consiliul de administraţie al companiei Weinstein a emis o declaraţie precizând că şi-a încetat activitatea după ce New York Times a transmis că co-fondatorul companiei a fost acuzat de hărţuire sexuală de către cel puţin opt femei.

“Din cauza informaţiilor noi despre comportamentul greşit al lui  Harvey Weinstein, care au  apărut în ultimele zile, directorii companiei Weinstein- Robert Weinstein,  Lance Maerov, Richard Koenigsberg şi Tarak Ben Ammar- au hotărât şi l-au anunţat pe Harvey Weinstein că angajarea sa la companie este anulată, imediat.”, se arată în declaraţie.

Vineri, Weinstein a declarat că intenționează să dea în judecată The Times pentru 50 de milioane de dolari pentru "raportare nesăbuită".

Weinstein a planificat inițial să-şi ia un concediu de absență din afacerea pe care a fondat-o împreună cu fratele său Robert în 2005, după ce a emis o declarație prin care și-a cerut scuze pentru modul în care s-a "comportat cu colegii în trecut", recunoscând că "a provocat multe dureri. "

Actrita Ashley Judd a fost printre cei care au afirmat acuzațiile despre Weinstein, pretinzând că acum 20 de ani a invitat-o la hotelul Peninsula Beverly Hills pentru ceea ce credea că este o întâlnire la micul dejun, dar apoi a trimis-o în camera lui, a apărut într-un halat de baie, i-a oferit un masaj și a întrebat-o dacă dorește să-l privească să facă un duș.

Harvey și Bob Weinstein au fondat Miramax Films în 1979, apoi au plecat pentru a crea Compania Weinstein. Lista lor de credite include câștigătorii Oscar "Sex, Lies and Videotape", "Shakespeare in Love", "Pulp Fiction" și " Good Will Hunting.".

Se estimează că cei doi fraţi au o valoare de 130 de milioane de dolari fiecare.