Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România a publicat pe site-ul propriu o harta cu sectoarele înzăpezibile pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi.

Citiți și: SFATURI Tot ce trebuie să ştii despre condusul pe timp de iarnă

Aceste drumuri marcate cu culoare roșie se află în pericol de a fi blocate în caz de precipitații abundente.

Click pe hartă pentru mărire

CNADNR SA recomandă tuturor participanţilor la trafic să pornească la drum doar cu autovehicule echipate cu pneuri de iarnă, săculeţ cu material antiderapant şi lopată, să aibă o conduită preventivă în trafic, să folosească cât mai mult frâna de motor şi să evite depăşirile acolo unde nu există suficient spaţiu şi suficientă vizibilitate pentru a fi executate în condiţii de maximă siguranţă.

Rugăm participanţii la trafic să se informeze înainte de plecarea la drum asupra stării reţelei de drumuri naţionale la Dispeceratul Comandamentului Central de Iarnă, la numerele de telefon 021/9360, TEL VERDE 0800.80.9360. De asemenea, reamintim participanţilor la trafic că pot furniza şi obţine informaţii despre starea reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi la Dispeceratul Comandamentului Central de Iarnă, la numerele de telefon 021/9360, TEL VERDE 0800.80.9360