Odată cu relaxarea restricțiilor, mai multe țări se confruntă cu efecte devastatoare ale pandemiei. Acesta este și cazul ungurilor.

Este număr record de decese zilnice, în Ungaria, asociate noului coronavirus, iar procentul testelor pozitive se menține, de asemenea, ridicat.

Totuși, în ciuda acestei creșteri alarmante, autoritățile au spus, însă, în mai multe rânduri, că nu intenționează să reintroducă restricțiile din primăvară pentru că nu doresc să afecteze economia, dar continuă să ceară respectarea portului măștii și al distanțării sociale.

Mai exact, potrivit ultimelor informații, în ultimele 24 de ore, și-au pierdut viața 20 de persoane infectate cu coronavirus, acesta fiind cel mai ridicat număr al deceselor înregistrate pe parcursul unei singure zile de la începutul pandemiei.

Totodată, marți au fost anunțate și 818 cazuri noi de infectare după efectuarea a doar, aproximativ, 5.700 de teste, procentul celor pozitive fiind, în continuare, unu ridicat de peste 14%.

În prezent, în Ungaria, sunt peste 22.700 de cazuri active de infectare dintre care 35% în Budapesta. În spitale sunt internate 627 de persoane în stare mai gravă, dintre care 37 sunt conectate la aparate de ventilație mecanică.

Care este situația în România

Nici în țara noastră evoluția pandemiei nu este una favorabilă. Până astăzi, 6 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 139.612 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). De asemenea, 109.898 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.121 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Și numărul deceselor este în creștere. Până astăzi, 5.121 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 05.10.2020 (10:00) – 06.10.2020 (10:00) au fost raportate 73 de decese (44 bărbați și 29 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.