Managerul Institutului „Marius Nasta” susține că există pacienţi bolnavi de COVID-19 care au acceptat să primească tratament cu oxigen, dar au semnat să nu fie duşi la Terapie Intensivă.

Întrebată dacă mai sunt pacienţi cu COVID trataţi pe holurile unităţilor spitaliceşti, Beatrice Mahler susține că situația este similară în București, iar scăderea numărului de infectări nu se resimte în rândul medicilor.

Totodată, ea a subliniat faptul că varianta Delta este extrem de contagioasă, iar riscul ca numărul cazurilor să crească este destul de mare.

Aceasta a făcut referire și la bolnavii care au ajuns la spital și deși au acceptat oxigeno-terapia, au semnat să nu fie transferați la secțiile de Terapie Intensivă, însă după ce ajungeau într-un moment critic nu mai aveau de ales.

„Încă da. Încă în Bucureşti sau la Marius Nasta nu simţim o scădere a numărului de cazuri care se prezintă şi care au nevoie de un pat şi de terapie intensivă.

Pacienții refuză să ajungă la ATI

Din păcate, atunci când te confrunţi cu o tulpină Delta extrem de contagioasă, riscul ca numărul de cazuri să fie foarte mare şi de aici să selectezi un număr mare de persoane cu forme critice de boală şi dacă mai punem peste acest lucru şi frica care a venit ca un cuvânt de ordine în acest val patru în mintea tuturor celor care s-au îmbolnăvit, avem practic situaţia extrem de dificilă prin care trecem în acest moment, în care vin oameni şi la noi la Nasta am avut mai mulţi pacienţi care la început în momentul în care au venit chiar dacă au acceptat-o oxigeno-terapia au semnat în foaie că ei stau în spital să nu fie duşi în Terapie Intensivă.

Această frică este reală. Sigur, ulterior după ce pacientul ajunge într-un moment critic acceptă transferul în terapie dacă este loc”, a explicat Beatrice Mahler, conform News.ro.

Totodată, medicul a ținut să transmită un avertisment bolnavilor de COVID care semnează să nu fie duşi la ATI. Ea subliniază faptul că un tratament cu antibiotic este și el o mare greșeală în contextul în care pacientul nu are analizele făcute pentru a ști dacă este vorba sau nu despre o suprainfecție bacteriană.

„Indicaţia de antibiotic pentru un pacient cu infecţie virală sau pneumonie indusă de virusul SARS-CoV-2 poate să existe, dar în situaţii excepţionale, nu atunci când ai analize sau dovezi că pacientul respectiv are o suprainfecţie bacteriană. În spitale se întâlnesc astfel de situaţii la pacienţii critici, dar nici într-un caz acasă, nici într-un caz la debut de simptomatologie nu e normal să vedem reţete cu tavanic sau alte antibiotice cu spectru larg. E o pandemie de antibioterapie”, a mai afirmat Managerul Institutului „Marius Nasta”, potrivit sursei citate.