Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, trage semnalul de alarmă. Aceasta a vorbit despre haosul din spitalelor din țară. Mai exact, potrivit ministrului, în cursul zilei de marți, peste 70 de copii erau internați la Terapie Intensivă după ce au fost infectați cu noul coronavirus.

“Ieri (marți-n.red.), numărul de copii raportat în secțiile de Terapie Intensivă depășea 70”, a precizat Ioana Mihăilă, întrebată în cadrul unei conferințe de presă despre numărul de copii internați la ATI din cauza Covid-19.

În ceea ce privește numărul total al persoanelor de la ATI, potrivit ministrului 291 de pacienți cu COVID erau internați marți.

În acest context, medicii trag un semnal de alarmă. Potrivit acestora, deși numărul copiilor care au COVID și sunt internați în spitale nu depășește în prezent 10 procente, odată cu începerea școlii nivelul infectărilor poate crește alarmant.

Situație alarmantă în spitalele din România. Recomandările ministrului Sănătății

Ministrul Sănătății a cerut o serie de măsuri în acest sens. Ioana Mihăilă este de părere că părinții ar trebui să ceară școlilor situația profesorilor vaccinați și nevaccinați. Totodată, ministrul a mai precizat că în cazul copiilor cu vulnerabilități în fața noului coronavirus va fi păstrată posibilitatea de a face școală online, pentru a evita riscul de infectare.

Amintim faptul că de la debutul campaniei de vaccinare anti-covid și până în prezent, aproape 35.000 de copii cu vârste între 12 și 15 ani s-au vaccinat. Numărul a crescut cu 5.000 față de raportarea precedentă, spunea, duminică, la Digi24, ministrul educației, Sorin Cîmpeanu.

În același timp, numărul persoanelor vaccinate din categori de vârstă 16-19 ani a crescut și ea cu 3.000. Mai exact, 34.706 copii cu vârsta 12 și 15 ani vaccinați până în prezent, iar la categoria 16-19 ani este o creștere de la 150.000 la 153.000, a precizat ministrul educației.

Medicul Valeriu Gheorghiță are și el un scenariu sumbru pentru următoarele săptămâni. Recent, acesta a declarat că este foarte probabil ca numărul infectărilor cu coronavirus să ajungă în a doua parte a lunii septembrie la 1.600.