Adrian Zuckerman a fost confirmat de Senatul SUA ca ambasador extraordinar al Statelor Unite ale Americii la Bucureşti.

Adrian Zuckerman a fost propus pentru funcția de ambasador SUA la București de către președintele american Donald Trump. Zuckerman a emigrat în SUA, cu părinţii, la vârsta de 10 ani.

În luna mai, Departamentul de Stat anunţa că Zuckerman cunoaşte evoluţia şi realităţile din România pentru că a ţinut legătura cu ţara, a vizitat-o şi continuă să vorbească fluent limba natală, arată dcnews.ro, care precizează că anunțul confirmării a fost făcut în direct la Antena 3.

Adrian Zuckerman este avocat, filantrop şi a făcut parte din boardul unei organizaţii neguvernamentale care are ca obiect protecţia copiilor defavorizaţi.

El a declarat la audierile în Comitetul de relaţii externe al Senatului, că România trebuie să continue lupta anticorupţie, care, alături de independenţa justiţiei, este vitală pentru prosperitatea şi securitatea pe termen lung.

”România trebuie să continue să lupte împotriva corupţiei, să creeze un climat favorabil investiţiilor, să investească în infrastructură, sănătate şi educaţie şi să întărească administraţia publică. (…) Dacă voi fi confimat în funcţie, voi sprijini eforturile anticorupţie din Romînia. Lupta anticorupşie şi independţa sistemului judiciar sunt vitale pentru prosperitatea şi securitatea României pe termen lung”, a declarat Zuckerman la audieri.


Te-ar putea interesa și: