Acesta va fi responsabil de Divizia ContiTech, urmându-i lui Heinz-Gerhard Wente (63 de ani), al cărui mandat oficial ia sfârşit în mod normal la data de 30 aprilie 2015, după mai mult de 40 de ani în cadrul companiei.

Duensing lucrează de peste 20 de ani pentru ContiTech, iar din luna mai a acestui an a devenit membru al Consiliului de administraţie al ContiTech AG. Din anul 2005, economistul a condus unitatea comercială Conveyor Belt Group, avându-şi sediul în localitatea Northeim din Saxonia Inferioară. În perioada administrării de către acesta, Conveyor Belt Group s-a transformat într-unul dintre furnizorii de top la nivel global pentru sisteme de benzi transportoare, cu o cifră de afaceri de aproximativ 600 milioane de euro. Aceasta are în prezent un număr de aproximativ 4.000 de angajaţi.

Anterior, pentru o perioadă de aproximativ cinci ani, Duensing a condus în calitate de membru al administraţiei, segmentul pentru echiparea iniţială a automobilelor din cadrul grupului de specialişti pentru curele de transmisie, ContiTech Power Transmission. Succesiunea lui Duensing în cadrul grupului Conveyor Belt trebuie reglementată până la mutarea acestuia.