Război în Israel! Hamas transmite că sunt pregătiți pentru cel mai rău scenariu

Război în Israel! Unul dintre liderii grupării palestiniene Hamas, Saleh al-Arouri, a transmis un mesaj cu privire la perspectiva grupării față de război. El spune că palestinienii sunt „pregătiți pentru cel mai rău scenariu: o invazie terestră! Va fi foarte bine pentru noi, pentru a decide sfârșitul acestei bătălii”.

El a mai anunțat și că Hamas este pregătită „pentru toate opțiunile, inclusiv pentru un război și o escaladare la toate nivelurile”.

Declarațiile au fost făcute pentru Al Jazeera Arabic. Aici, el a transmis că sunt în curs de desfășurare „eforturi internaționale și regionale intense” prin care se dorește a se pune capăt crizei. El a mai adăugat că „acum nimic nu va fi mai important decât bătălia”.

Brigăzile Izzedine al Qassam, aripa armată a organizației Hamas, au anunțat că sunt încă angajate în lupte în 25 de locații. De asemenea, au menționat că se desfășoară confruntări în apropierea bazei militare Re’im, care se află în proximitatea punctului de trecere a frontierei de nord dintre Gaza și Israel.

Un alt lideru Hamas, Ismail Haniyeh, a făcut la rândul său declarații. El a anunțat că bătălia grupului Hamas a ajuns în centrul statului Israel, „s-a mutat în inima entităţii sioniste”.

El spune și că atacul palestinienilor, numit Operațiunea Furtuna Al-Aqsa, a început în Gaza și se va extinde în Cisiordania. Într-un mesaj către țările arabe, el a subliniat că Israelul nu le poate oferi nicio protecție.

Israelul a lansat atacuri în Gaza

Autoritățile din Palestina anunță că în urma atacurilor Israelului, cel puțin 160 de palestinieni au fost uciși în Gaza și peste 1.000 de răniți.

Oficialii israelieni din domeniul sănătății raportează că cel puțin 40 de cetățeni israelieni au fost uciși și aproximativ 750 au fost răniți ca urmare a atacurilor lansate de Hamas. Situația continuă să evolueze, iar numărul victimelor ar putea să crească în urma intensificării conflictului.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că țara sa este „în război”, subliniind gravitatea situației. În același timp, oficialii palestinieni susțin că încetarea ocupării israeliene a teritoriilor palestiniene este esențială pentru obținerea securității, stabilității și păcii în regiune.

Conflictele din Orientul Mijlociu au fost o problemă îndelungată și complexă, iar soluționarea lor rămâne un obiectiv dificil de atins.

Între timp, SUA anunță că va sprijini Israelul.