Călin Popescu Tăriceanu este foarte aproape de o ieșire din scena politică. ALDE, partidul șefului Senatului, nu a trecut pragul la europarlamentare, dar asta nu e tot. Ultima ieșire a acestuia a fost de-a dreptul catastrofală.

Tăriceanu a făcut o gafă colosală în Senat. În timpul unui discurs ținut în fața senatorilor, în care a încercat să=I convingă pe aceștia să voteze împotriva socitării DNA de începere a urmăririi penale în cazul său șeful Senatului a comis-o rău de tot. Liderul ALDE a susținut că, în aproape 30 de ani de activitate politică, nu a făcut niciodată o faptă LEGALĂ.

”În cei aproape 30 de ani de când sunt în politică, am fost pe rând deputat, ministru, prim ministru, președinte al Senatului și nu am făcut niciodată vreo faptă legală”, a spus senin Tăriceanu.

Până la urmă, Tăriceanu a fost salvat de colegi, aşa că nu va fi urmărit penal.

Liderul ALDE a mai susținut că așa începe sfârșitul democrației. ”Acest gen de dosare subminează democrația și încrederea în Parlament. De ce mai avem nevoie de un parlament costisitor când putem fi conduși de 200 de procurori vânjoși și 100 de securiști care manipulează președintele? Așa începe sfârșitul democrației”, a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.