Suciu a precizat, după şedinţa de Guvern, că Executivul a aprobat două memorandumuri în acest sens, el arătând că legea salarizării publice va trebui reactualizată.

'În acest moment avem 110 clase de salarizare şi, dintre acestea, 24 sunt deja suprapuse, ca urmare a majorărilor salariului minim din 2010 şi până acum într-un ritm accelerat (…), lipsesc criteriile de performanţă. De asemenea, avem situaţii în care salariile de bază ale persoanelor cu vechime în muncă au ajuns să fie mai mici decât ale debutanţilor, tot ca urmare a modificărilor şi a majorărilor salariilor minime în ultima perioadă şi salariile celor cu studii superioare au ajuns să fie la nivelul celor cu studii medii. Acestea trebuie clarificate în acest grup de lucru interministerial', a spus Suciu.

Potrivit lui Dan Suciu, acest grup interministerial va începe un proces de consultare cu toate instituţiile, ministerele, care să îşi poată exprima un punct de vedere în legătură cu modificările legii salarizării publice.

Astfel, o primă întâlnire va avea loc pe 14 ianuarie, iar ultima până pe 4 februarie.

'Vor fi aceste întâlniri cu fiecare minister în parte, cu reprezentanţii autorităţilor locale, ale sindicatelor, cu comisiile de specialitate din Parlament. Se vor încheia într-un document de lucru, care va trebui prezentat într-o şedinţă de Guvern sau la nivelul Guvernului pentru ultimele detalii în perioada 5 – 10 februarie. Vom avea o formă finală a proiectului imediat după 10 februarie. E un efort consistent pentru această lună de a clarifica elementele menţionate şi de a găsi echilibrul just la nivelul salarizării publice, un document foarte aşteptat', a explicat Suciu.

El şi-a exprimat speranţa ca proiectul de lege să fie gata până la jumătatea lunii februarie, pentru a putea intra în dezbaterea Parlamentului.

'Proiectul există, este o lege care nu a intrat în vigoare în forma care a fost aprobată şi care trebuie actualizată în şapte – opt lucruri importante. Vom vedea şi pe parcursul discuţiilor care vor urma. Sigur că diferenţele pot fi importante, dar pornim de la proiectul existent, pentru că el este rezultatul unor negocieri în momentul respectiv în 2010', a mai spus Suciu.

Conform unui comunicat al Guvernului remis AGERPRES, grupul de lucru pentru întocmirea unui nou proiect de lege de salarizare a personalului plătit din fonduri publice va fi format, pe lângă doi reprezentanţi ai confederaţiilor sindicale, din câte un secretar de stat şi două – trei persoane din Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, al Ministerului Finanţelor Publice, al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, al Ministerului Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri şi al Ministerului Justiţiei. Grupul de lucru va funcţiona sub coordonarea Ministerului Muncii, care va asigura şi secretariatul tehnic, iar şedinţele grupului de lucru vor fi prezidate de ministrul Muncii. AGERPRES