Vestea cea bună vine din partea şefului cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă. Potrivit acestuia, Guvernul a aprobat în ședință, un proiect de hotărâre care modifică de la 50% la 70% limita maximă a ajutorului financiar nerambursabil pe care îl primesc organizaţiile de producători din sectorul legume-fructe.

„Un act normativ important de adus la cunoştinţa publicului este un proiect de hotărâre de guvern care modifică modul de acordare a ajutorului financiar pentru organizaţiile de producători şi alte forme asociative pentru comercializarea produselor din sectorul fructe-legume.

Prin acest proiect de hotărâre de guvern se modifică limita maximă a ajutorului financiar nerambursabil pe care îl primesc aceste forme de asociere de la 50% la 70%”, a explicat Ionel Dancă, după ședința de Guvern.

Bani mai mulți pentru producătorii din sectorul legume-fructe

Totodată, Ionel Dancă a mai subliniat faptul că aceste organizaţii şi forme asociative vor putea beneficia de un ajutor financiar mai mare din programele de finanţare nerambursabilă.

”Practic, după adoptarea acestui proiect de hotărâre de guvern, organizaţiile şi formele asociative ale agricultorilor din sectorul legume-fructe vor putea beneficia de un ajutor financiar mai mare din programele de finanţare nerambursabilă”, a mai adăugat şefului cancelariei prim-ministrului.

Decizia Guvernului vine la doar câteva ore după ce zeci de producători agricoli şi muncitori din domeniul agricol veniţi din mai multe zone ale ţării au participat la o manifestaţie în Piaţa Victoriei, în semn de protest faţă de decizia Guvernului de închidere a pieţelor care funcţionează în spaţii închise.

De menționat este faptul că, în timpul mitingului, mai mulţi reprezentanţi ai producătorilor şi lucrătorilor agricoli au fost primiţi în Palatul Victoria pentru discuţii cu reprezentanţii Guvernului.