Premierul Emil Boc a declarat că Guvernul va elabora, în februarie, un act normativ care să prelungească măsura privind şomajul tehnic şi în 2010, după întrevederea cu partenerii sociali.

Emil Boc s-a întâlnit astăzi cu partenerii sociali la Ministerul Muncii pentru a discuta, printre altele şi măsura privind şomajul tehnic, care dă posibilitatea ca un  angajat să fie trimis în şomaj tehnic maximum 3 luni, timp în care angajatorul îi plăteşte un salariu de 75%, iar statul nu încasează impozite pe venit şi plăteşte în contul salariatului CAS.

În urmă cu o săptămână, reprezentanţi ai sindicatelor şi patronatelor afirmau că vor ca Guvernul să elaboreze o ordonanţă de urgenţă în acest sens în maximum două săptămâni, arătând că eforturile statului cu şomajul permanent ar fi mult mai mare, în condiţiile în care şi anul acesta va fi unul de criză şi mulţi îşi vor pierde locurile de muncă.

Astfel, premierul a dat asigurări că Guvernul va aproba un proiect de lege care va reglementa şomajul tehnic ca modalitate de bază pentru protejarea angajaţilor, cu începere de la 1 februarie 2010.

Citeşte şi: Sindicatele şi patronatele: şomajul tehnic e mai avantajos şi pentru stat, şi pentru angajaţi